OK vi kom hem även 2017. Fast jag glömde ju skriva – igen ! Förlåt!

Nu blev det ju då till slut dags igen att rulla ut. Denna gång till vår första husbilsträff med Dethleffsklubben. Vi har varit med sedan 2011 men aldrig deltagit i någon aktivitet. Nu skulle det bli årsmötesträff på Björkö i Göteborgs norra skärgård. Och träffen skulle vara hela Kristi Himmelsfärdshelgen.

Vi startade hemifrån på onsdagen och tog oss till Alingsås och Lövkulle camping vid sjön Mjörn. Vi hade bokat redan i april innan de öppnade för säsongen och fick plats nummer 1. Hela campingen var fullbokad för långhelgen så det var tur att vi bokat i förväg!
Vackert väder var bokat och det uppfylldes med råge! Campingen inkluderade en badplats med sandstrand så här skedde årets första fotbad i sjö! Sååå skönt! Och en riktigt trevlig campingplats!

På torsdagen rullade vi vidare till Göteborg och ut mot Öckerö. Vi hade fått en vägbeskrivning att följa och det var tur – Göteborgstrafiken är inte att leka med!

Väl framme i Björkö hamn fick vi en plats bland alla andra Dethleffsbilar. Trångt, långt ifrån brandsäkerhetsavstånden men trevligt. Folk från hela landet samlades. Vi fick lite informationsmaterial men inte ens koder till servicehuset utan att fråga. Och inte fanns det el att tillgå för alla som behövde. Lite bättre framförhållning tycker vi att arrangörerna borde haft! Lätt att säga när man själv arrangerat så många olika träffar genom åren?

Gemensam middag vid långbord på kvällen gjorde att vi gjorde några nya bekantskaper, utöver att man gick runt och presenterade sig under eftermiddagen.

Nåväl, på fredagen var det golf- och bouleturneringar som vi inte deltog i. Så det blev egna aktiviteter hela dagen tills det var dags för gemensam middag igen.

Så, på lördagen, vår det dags för äventyr! Båttur till Vinga, guidad tur runt ön av Vinga vänner, besök uppe i fyren och på Taube-museet. Och solen strålande…

På söndagen var det uppbrott och de flesta rullade iväg år olika håll, vissa hemåt och andra ut på vidare äventyr.