Arvidsjaur. Camping vid idrottsanläggning. Promenad på kvällen. Vi fick veta att så sent som förra veckan var det verklig vinter här, sen regnade det några dagar och efter det kom sommaren! Nu när vi kom fram till Arvidsjaur den 22 maj var det rejält varmt, och det gick bra att sitta ute länge! Inte många andra besökare på campingen men det kom några husbilar efter oss, främst norrmän.

Nu var det dags att fylla vatten men på grund av att det varit minusgrader så sent som för några dagar sedan hade man inte satt igång sommarvattnet. Lång slang fick kopplas till annan lång slang och så kopplas in i köket genom fönstret… till sist fick vi i alla fall full vattentank och kunde resa vidare.

Polcirkeln har vi passerat några gånger tidigare men detta var första gången på just detta ställe. Kaféet var givetvis stängt utan uppgift om när säsongen börjar. Men en bild på linjen blev det.

Shoppingstopp i Jokkmokk för inhandling av dagens fikabröd och sen en paus vid stranden intill informationsskyltar om världsarvet Laponia. Otroligt vacker utsikt över vattnet! Ett försök att kika på ett av alla kraftstationer min pappa P-G var med och byggde och underhöll föll på att det är för tidigt, besökscentret i Porjus hade i alla fall en skylt som visade att de skulle börja hålla öppet den 15 juni.

Dagens viktigaste stopp var Ishotellet i Jukkasjärvi! Vi parkerade på hotellets parkering och promenerade ner till de smältande resterna av vinterns hotell. Nu har man byggt ett åretrunthotell som komplement, där mycket fin iskonst har installerats i de cirka 30 rummen/sviterna.