Efter en i stort sett stillastående sommar är det nu dags att förbereda årets långresa till vintervistet. För första gången ska vi vara borta över hela vintern och stå på en camping i Spanien. Det blir en helt annan tillvaro än vi är vana vid – får se hur det känns att inte ha någon snö att skotta och att slippa koppla in motorvärmaren.

Nu gäller det att planera vad vi måste ha med oss – så lite som möjligt är målet men det är lite svårt att begränsa sig. Varje pryl måste verkligen vara nödvändig för att få slippa in i husbilen – om vi saknar nåt under resan eller där nere får vi väl i värsta hand köpa nytt. Nu åker vi ju inte förrän i början av september, så det är fortfarande gott om tid att planera, men det blir säkert något vi missar, så är det ju alltid. Men jag har ju mina listor…

Vårt nya liv, som pensionärer, innehåller egentligen ingen “semester” så jag får nog hitta på en ny kategori för den här resan, eller hur?

Jag har hittat en hel del andra bloggar som skrivs av “folk som vi”, som tillbringar vintern i Spanien – roligt att läsa vad de gör på dagarna! Vi kommer säkert inte att få långtråkigt i alla fall.

Nej, nu är det dags att gå ut och kolla om något ska plockas ut ur husbilen för att ge plats för “måstena”. Jag återkommer när vi börjar rulla!